Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Οι Oasis διαλύονται οριστικα


Ένα από τα σημαντικότερα και ταυτόχρονα αμφιλεγόμενα μουσικά βρετανικά γκρουπ, οι Oasis οδηγήθηκαν στην οριστική διάλυση τους. Αιτία η χρόνια αντιπαράθεση μεταξύ των αδελφών Gallagher , που έκανε τον έναν εξ αυτών , τον Noel ,που ήταν ο βασικός συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος να παραιτηθεί και μάλιστα με ανακούφιση όπως και ο ίδιος έγραψε στο επίσημο site τους.

Κατά το παρελθόν οι καυγάδες και οι διαπληκτισμοί τους που πολλές φορές έγιναν αιτία να ακυρωθούν συναυλίες , είχαν οδηγήσει πολλούς στο συμπέρασμα ότι οι μέρες των Oasis είναι μετρημένες. O τραγουδιστής του γκρουπ Liam Gallagher είχε δηλώσει πως με τον αδερφό του δεν έχουν κοινά σημεία επαφής και ότι oi μοναδικές στιγμές που περνούν μαζί είναι μονάχα πάνω στη σκηνή και όταν ηχογραφούν τους δίσκους τους..Παρόλα αυτά, και έπειτα από ένα σύντομο διάλειμμα που πέρασε η μπάντα χωρίς τον Noel να ακολουθεί σε μια περιοδεία το 2000 , το συγκρότημα τελικά επανενώθηκε για να ολοκληρωθεί το τελευταίο μέρος της περιοδείας τους. Δεν χωρά αμφιβολία πως το συγκεκριμένο βρετανικό συγκρότημα αν και με την ιδιότροπη και εκκεντρική συμπεριφορά του κατάφερε να εδραιωθεί στη μουσική βιομηχανία και να επηρεάσει πλήθος μουσικών γκρουπ νεότερης γενιάς όπως οι Killers, Arctic Monkeys, Glasvegas και αρκετά άλλα. Τραγούδια τους όπως το Wonderwall, Don't look back in anger, Live Forever έγιναν μεγάλες επιτυχίες και τα εισιτήρια των συναυλιών τους γινόντουσαν ανάρπαστα από την πρώτη κιόλας ημέρα που έβγαιναν προς πώληση.

Ωστόσο, στις 28 Αυγούστου ένας ακόμη καυγάς ανάμεσα στο Liam και τον αδερφό του Noel στα παρασκήνια, λίγο πριν αρχίσει η συναυλία τους στο Rock en Seine Festival στο Παρίσι, ήταν το τελευταίο που θα μπορούσε να ανεχτεί ο δεύτερος. H συναυλία τελικά ακυρώθηκε προς απογοήτευση των χιλιάδων θαυμαστών τους. Αργότερα ο Noel Gallagher εξέφρασε την λύπη του που η συναυλία τους δεν πραγματοποιήθηκε ζητώντας συγγνώμη σε όσους αγόρασαν εισιτήρια και δήλωσε ότι πλέον οι Oasis αποτελούν παρελθόν.
Δυστυχώς η οριστική τους διάλυση ήταν η μοναδική λύση εφόσον τα δυο βασικά μέλη είχαν εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις και προφανώς ο εγωισμός τους δεν τους άφηνε περιθώρια συνεννόησης. Ο Liam επιθυμεί οι Oasis να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς το στιχουργικό και μουσικό ταλέντο του Noel , ο οποίος πρόκειται να κάνει solo καριέρα. Από την άλλη κανείς δεν ξέρει αν τα δυο αδέλφια κάνουν την έκπληξη και μέσα σε λίγα χρόνια κυκλοφορήσουν καινούργιο άλμπουμ παραμερίζοντας τις μεταξύ τους διαφορές προς χάρη των θαυμαστών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: